Кулеба розповів, про що домовилися Україна і США на зустрічі у Варшаві

Читать на русском
Кулеба натякнув, що США та Україна досягли деяких домовленостей в плані протиракетної оборони, але ніяких деталей не став розголошувати
Фото з місця подійtwitter.com

США постараються вжити заходів для того, щоб українська протиракетна оборона була посилена. А Байден захоплений тим, як хоробро Україна протистоїть російському вторгненню.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками зустрічі з представниками США у Варшаві 26 березня, повідомляє кореспондент.

«Байден сказав дві речі: те, що відбувається в Україні, змінить XXI століття. У нього є чітке розуміння цього - це не війна росії проти України, це війна тиранії проти всього світу. Друге - слова про те, що США непохитно будуть з Україною абсолютно у всьому до нашої перемоги, ніщо не змусить Штати відволіктися від України та послабити підтримку, навпаки - тільки посилення» - розповів міністр.

Кулеба також натякнув, що США та Україна досягли деяких домовленостей в плані протиракетної оборони, але ніяких деталей не став розголошувати.

«Уламки однієї з російських ракет, якими був обстріляний Міжнародний центр миротворчості та безпеки, більш відомий як Яворівський полігон. Сьогодні в розвиток контактів президентів Зеленського і Байдена ми домовилися про наступні кроки для того, щоб менше таких ракет падало на українську землю. І, звичайно, для того, щоб Україна перемогла» - написав він під фото, на якому міністр оборони України Олексій Резніков передає представникам США уламки однієї з російських ракет.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки та Україна розпочинають діалог безпеки у форматі 2+2 на рівні керівників зовнішньополітичного та оборонного відомств.

Білий дім таємно зібрав команду представників національної безпеки, щоб розробити сценарії того, як США і союзники будуть діяти, якщо володимир путін, розчарувавшись відсутністю прогресу армії в Україні або, щоб залякати Захід, зважиться застосувати хімічна, біологічна або ядерна зброя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: