Польща, Словенія та Чехія підготували план порятунку України – подробиці

Читать на русском
Польща, Словенія та Чехія підготували план, щоб покласти край війні в Україні. За словами польського прем'єра, для путіна прямо зараз потрібно провести червоні лінії.
tvp.info

Польща разом зі Словенією та Чехією підготувала план дій, які Євросоюз має здійснити, якщо він хоче покласти край війні в Україні.

Про це у статті для видання Politico написав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

«У Києві йде битва — не лише за майбутнє України, а й за майбутнє континенту. І якщо Київ впаде, це буде кінець Європи, якою ми її знаємо. Минув місяць з того часу, як росія розпочала повномасштабний наступ на Україну. З того часу Захід ввів стосовно росії чотири пакети санкцій — і все ж таки війна триває. Мір явно замало. Потрібно зробити набагато більше і швидко», – пише Моравецький.

План Польщі, Словенії та Чехії:

  • Відключити всі російські банки від міжнародної платіжної системи SWIFT. Інакше економіка адаптується до нових умов протягом кількох тижнів.

  • Запровадити єдину політику надання притулку для російських солдатів, які відмовляються служити злочинному режиму у Москві.

  • Повністю зупинити російську пропаганду в Європі.

  • Блокувати російські кораблі в портах Європи.

  • Запровадити аналогічну блокаду для автомобільного транспорту.

  • Запровадити санкції не лише щодо олігархів, а й щодо всього їхнього бізнес-середовища.

  • Призупинити видачу віз усім громадянам росії. Російський народ має зрозуміти, що він відчує наслідки цієї війни.

  • Запровадити санкції проти всіх членів путінської партії «Єдина Росія». Вони чудово знають, що відбувається в Україні, і їхня співучасть незаперечна.

  • Запровадити повну заборону на експорт у росію технологій, які можуть бути використані у військових цілях.

  • Виключити Росію із усіх міжнародних організацій.

Моравецький нагадав, що Польща запропонувала ввести в Україну миротворчу місію під егідою НАТО та інших міжнародних організацій. За його словами, якщо Європа хоче відновити мир, путін має знати, де проходить червона лінія.

«Що ми робитимемо, якщо путін наступного разу потягнеться до Кишиніва, столиці Молдови? Або якщо він нападе на Вільнюс та Варшаву? Що, якщо він захоче окупувати Гельсінкі? Чи почнемо ми ставитися до цієї загрози серйозно лише тоді, коли він пошле танки на Берлін? Лінія має бути проведена, і вона має бути проведена зараз», – заявив прем'єр.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон не виключив масштабної війни в Європі.

Тим часом Білий дім зібрав команду представників національної безпеки, щоб розробити сценарії того, як США та союзники діятимуть, якщо володимир путін, розчарувавшись відсутністю прогресу армії в Україні або щоб залякати Захід, наважиться застосувати хімічну, біологічну чи ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: