Польща не відмовляється від прийому українців, готова допомагати й надалі – посол України

Читать на русском
Польща не цурається прийому українських біженців. Але країна хоче переконати ЄС у додаткових фондах для їхнього прийому.

Польща не цурається прийому українських біженців. Країна декларує готовність і надалі їм допомагати тікати від війни.

Про це заявив посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, опублікованому 24 лютого.

Польща хоче конфіскувати російське майно на своїй території – прем’єрПрем'єр-міністр Польщі заявив, що країна має намір конфіскувати російське майно, яке знаходиться на її території.

Зокрема, йому було поставлено питання – скільки ще українців зможе прийняти Польща. І чи не повідомить, як Чехія, що більше не може приймати біженців.

«Польща не відмовляється від прийому українців та декларує готовність далі їм допомагати. Звичайно, цей ентузіазм і підтримка значною мірою залежатимуть від фінансових ресурсів. Ми разом із поляками хочемо переконати ЄС виділити Польщі додаткові фонди на підтримку українців у Польщі», - сказав він.

Дещиця також розповів, скільки українців уже прийняла Польща.

За даними польської прикордонної служби, українсько-польський кордон за місяць війни перетнули близько 2 млн людей. Близько 1,5 млн. людей залишилися в Польщі. Ще 1,5 млн. українців перебували у Польщі до початку війни. Таким чином, зараз у Польщі перебуває близько 3 млн. громадян України.

«Крім того, збільшення кількості українських громадян у Польщі залежатиме від військових дій та подальшого продовження війни. Якщо це буде, тим більше якщо росія почне обстрілювати міста Західної України, то люди почнуть бігти далі до Польщі та інших країн Заходу», - додав Дещиця.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна більше не має кордонів з Польщею - обидві країни на стороні добра.

Також повідомлялося, що на порталі Дія.Бізнес з'явилася допомога для українців у Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: