Польща прийняла вже понад 2 мільйони біженців з України

Читать на русском
До Польщі з початку нападу Росії на Україну прибуло вже понад два мільйони українських біженців.
twitter.com/straz_graniczna

До Польщі з початку нападу Росії на Україну прибуло вже понад два мільйони українських біженців.

Про це у п'ятницю, 18 березня, повідомила Прикордонна служба Польщі.

Не через Польщу: у ДПСУ закликали українців обирати альтернативні шляхи виїзду до ЄСНа українсько-польському кордоні велике скупчення людей та автомобілів. Прикордонники закликали виїжджати до ЄС через інші країни – Угорщину, Молдову, Словаччину, Румунію.

«Сьогодні, тобто 18 березня, до 9:00 кількість біженців з України перевищила 2 млн людей», - сказано в повідомленні.

У польській прикордонній службі додали, що біженці здебільшого складаються з жінок з дітьми.

Як відомо, президент Польщі Анджей Дуда підписав закон про допомогу громадянам України, які прибули до Польщі у зв'язку із озброєною російською агресією.

Документ гарантує законність перебування у Польщі громадян України, а також членів їхніх сімей, які не мають українського громадянства. Згідно із законом, українці зможуть законно перебувати в країні 18 місяців, а через 9 місяців перебування в країні біженці зможуть подати заяву на тимчасове проживання терміном на 3 роки.

Крім того, українські біженці отримують дозвіл на роботу та доступ до медичної допомоги. Вони також отримають одноразову фінансову допомогу у 300 злотих на особу. Зареєстровані як біженці зможуть отримувати допомогу від влади воєводств та органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відзначив фактичний союз України та Польщі, що виник під час боротьби з РФ.

Також повідомлялося, що Польща відмовиться від російського газу 2023 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: