У Чернігові залишилося менше половини жителів, міста майже немає, – мер Атрошенко

Читать на русском
Чернігів наразі в оперативному оточені, ворог свідомо знищив міст, який з’єднував місто з Київським напрямком.
фото: lb.ua

Станом на поточну добу, 26 березня, у Чернігові залишилося менше половини мешканців, місто вщент зруйноване – легше порахувати цілі будинки, ніж зруйновані.

Про це міський голова Чернігова Владислав Атрошенко повідомив на пресконференції у Ukraine Media Centre Kyiv та в ефірі каналу «Рада».

«Місто рознесене вщент. Простіше порахувати ті будинки, які ще вцілили. Вбито більше 200 мирних людей. Зараз приблизно у Чернігові перебуває 120-130 тисяч містян. Міська влада на місці, всі працюють, підтримують наше військо. Ніхто місто здавати не збирається», - повідомив мер.

Міський голова додав, що Чернігів наразі в оперативному оточені, ворог свідомо знищив міст, який з’єднував місто з Київським напрямком.

Чернігів на межі можливостей для виживання – ДенісоваУкраїнський омбудсмен повідомляє про відсутність електропостачання у Чернігові через постійні російські обстріли.

Місто немає змоги ні влаштувати гуманітарні коридори, ні вивезти поранених. Пішохідний міст наразі під постійними перехрестними обстрілами, перевозити вантажі через нього небезпечно, бо він може впасти.

Атрошенко повідомив, що місцева влада планує вивозити тяжкопоранених, яких не можна оперувати на місці. Наразі мова йде про 44 людини (це і військові, і цивільні громадяни, серед яких троє дітей).

Як зазначає мер, у місті немає сталої електроенергії, але воду розвозять всіма доступними методами, і усе, що можна відремонтувати, – ремонтують.

Атрошенко також підкреслив, що дуже допомагають волонтери, які надзвичайними зусиллями забезпечують людей всім необхідним.

Нагадаємо, що окупанти у Чернігові готують списки для «евакуації» до росії.

Раніше Атрошенко розповів про заміновані виїзди, проблеми з водою та гумкатастрофу в Чернігові.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: