Україна планує відкрити гуманітарні коридори у Чернігівській та Херсонській областях, – Верещук

Читать на русском
Україна планує організувати гуманітарні коридори з Чернігівської та Херсонської областей. Наразі питання стоїть на порядку денному.
РБК-Україна

Україна планує організувати гуманітарні коридори з Чернігівської та Херсонської областей. Наразі питання стоїть на порядку денному.

Про це пише Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з посиланням на Ірину Верещук, міністра з питань реінтеграції.

За словами Верещук, з початку евакуації із Сумської області вдалося виїхати понад 100 тисячам людей.

«А от із Чернігівщиною набагато гірша ситуація, але наша допомога туди теж потрапляє, проте, централізованої евакуації жодного разу там не проводили. Але люди знаходили можливість вирватися. На Харківщині теж дуже важко», – розповіла вона.

Україна та росія провели перший повноцінний обмін військовополоненими – деталіУкраїна та росія обміняли полонених військових у форматі 10 на 10, а також цивільних моряків у форматі 11 на 19.

Також на днях відкриють нові гумкоридори у Київській області.

Нагадаємо, 24 березня у міськраді Маріуполя заявили, що окупанти вивозять мирних мешканців до росії. Загалом під незаконну депортацію потрапило близько 15 тисяч маріупольців. Це десь половина від усіх мешканців, які й досі перебувають у Лівобережному районі.

У МЗС України відреагували на примусову депортацію маріупольців

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: