Чернігів на межі можливостей для виживання – Денісова

Читать на русском
Український омбудсмен повідомляє про відсутність електропостачання у Чернігові через постійні російські обстріли.

У Чернігові відсутнє водо та електропостачання через постійні обстріли окупаційних військ російської федерації. Саме місто на межі можливостей для виживання.

Про це повідомляє уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова.

«Околиці міста розбомблені повністю, передмістя – на 60%. Окрім цього, з Чернігова виїхала половина населення, а з тих, хто лишився (близько 130 тисяч) – багато хворих та немічних. У Чернігові відсутня електроенергія, від цього немає і води. Снігу майже не залишилося, воду немає з чого топити, джерельних запасів не вистачає (точніше неможливо забезпечити логістику постачання через постійні обстріли)», – написала вона у Telegram.

За словами Денісової, воду в місті накачують за допомогою генераторів, а потім її адресно постачають у різні мікрорайони міста. Працівники водоканалу героїчно працюють під обстрілами, доставляють воду в мікрорайони міста та на об'єкти критичної інфраструктури: лікарні, ТЕЦ та інше. Водночас аби збільшити поставку води, місту потрібні додаткові баки.

«В усьому місті немає світла. Газ – дуже вибірково, кому ще пощастило. Полагодити все це неможливо через постійні обстріли. Більшість чернігівців, які залишилися, пристосувалися готувати їжу на багаттях у своїх дворах. Під постійними обстрілами», – підкреслює омбудсмен.

Вона також додала, що виїзди з Чернігова у бік Києва заміновані. «Хто ризикує виїжджати – «лісовими стежками». Ними ж поки що з труднощами доставляють гуманітарну допомогу. Після потепління на вулиці ці стежки розмиє. Місто залишиться в абсолютній блокаді», – наголосила Денісова.

Нагадаємо, мер Чернігова розповів про ситуацію в місті. Раніше російські війська обстріляли лікарню в Чернігові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: