Чернігів наближається до гуманітарної катастрофи – мер

Читать на русском
Чернігів опинився на межі гуманітарної катастрофи. Там уже кілька днів немає тепла, електрики та води.
chernigiv-rada.gov.ua/

Через напад Росії місто Чернігів опинилося на межі гуманітарної катастрофи. Там уже кілька днів немає тепла, електрики та води, мало продуктів харчування та медикаментів.

Про це розповів міський голова Владислав Атрошенко у інтерв'ю РБК-Україна.

Російські окупанти вбили 10 українців, які стояли в черзі за хлібом у ЧерніговіРосійські окупанти відкрили вогонь по черзі жителів Чернігова, які стояли за хлібом до одного з місцевих магазинів.

За його словами, Чернігів практично повністю знеструмлений, відсутній зв'язок та тепло, оскільки авіаударами та артилерійськими обстрілами було зруйновано теплові мережі. Також вже розмерзлися внутрішньобудинкові мережі, тому відновлення теплопостачання втратило сенс.

Крім того, знищено міську ТЕЦ.

«Зараз місто йде в реальну гуманітарну катастрофу. У місті не вистачає продуктів харчування, медикаментів, перев'язувальних матеріалів, знеболювальних антисептиків, хлорки. Ми стоїмо перед ризиком спалаху кишкових захворювань - неможливо дотримуватися санітарії, тому що в місті немає й води. Гарячої та холодної води, бо немає електроенергії», - зазначив Атрошенко.

Він також уточнив, що зараз важко оцінити збитки, оскільки на сьогодні зруйновано майже всі об'єкти інфраструктури у Чернігові.

Нагадаємо, зараз гуманітарна катастрофа вже у Маріуполі. Місто заблоковане окупантами, які не пропускають допомогу.

Російські окупанти напередодні вбили 10 українців, які стояли в черзі за хлібом у Чернігові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: