У Європі вжили нових заходів для підтримки українських біженців

Читать на русском
Єврокомісія вжила нових заходів для підтримки українських біженців. Зокрема, допомагатимуть з освітою дітей та отриманням медичної та психологічної допомоги.

Єврокомісія вжила додаткових заходів щодо підтримки громадян України, які виїхали з країни після вторгнення росії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Частина заходів спрямована на підтримку неповнолітніх біженців. Зокрема, Єврокомісія створить освітній портал, на якому хоче зібрати всі навчальні матеріали українською мовою. Європейські чиновники також організують обмін досвідом між країнами ЄС щодо того, як забезпечити освіту дітям з України.

Волонтери просять небайдужих в Україні та Європі реєструвати свої пропозиції безкоштовного житлаІніціатива Прихисток за перші тижні війни допомогла знайти нічліг 40 тисячам людей з України, які були змушені рятуватися від нелюдської агресії РФ.

Розробляється процедура розподілу між європейськими країнами дітей, які приїхали без дорослих.

Крім цього, підготовлено механізм надання медичної допомоги українським біженцям – зокрема їх переміщення в інші країни ЄС, де вони можуть отримати цю допомогу.

Планується також створити мережу психологів та психіатрів, які розмовляють українською мовою, щоб вони надавали допомогу громадянам України.

У рамках нового пакету підтримки також створять «пул талантів» (щоб українцям, які мають відповідну кваліфікацію, було легше знаходити вакансії) та ініціативу «безпечне житло» (щоб підтримати європейців, які надають своє житло для українців).

Нагадаємо, раніше у Євросоюзі домовилися про тимчасовий захист для біженців із України. Він передбачає, зокрема, право на проживання, доступ до ринку праці, медичних послуг та соціальної допомоги у країнах ЄС.

«Слово і діло» зібрало відповіді на найпоширеніші запитання українських біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: