У Канаді почала діяти міграційна програма для українців

Читать на русском
Міграційна програма для українців у Канаді передбачає дозвіл на перебування у державі до трьох років, право на працевлаштування та освіту.

У Канаді почала діяти тимчасова міграційна програма для українців, яка передбачає дозвіл на перебування у державі до трьох років, право на працевлаштування та освіту.

Про це повідомляє DW.

Вас гостинно вітає Європа: відповіді на найбільш поширені питання українських втікачівВ ЄС діє спеціальна Директива, яка спрощує долю українців, що вирішили поїхати від війни. Подробиць поки що обмаль, але дані на найближчий час уже наявні.

Брати участь у програмі можуть усі громадяни України та близькі родичі будь-якого громадянства. Необов'язковою є навіть наявність чинного закордонного паспорта – Канада видаватиме одноразовий проїзний документ – або вакцинації від коронавірусу.

Для отримання притулку в країні потрібно подати електронну заявку та здати біометричні дані у будь-якому візовому центрі Канади. Процес отримання безкоштовної візи триватиме максимум два тижні.

«Поки відважні українці борються за своє життя та свободу, Канада готова прийняти їхніх близьких, які змушені тікати. Коли вони прибудуть до Канади, ми допоможемо їм шукати роботу для забезпечення себе і своїх сімей. Забезпечуючи доступ дітей до шкіл, щоб батьки могли працювати, ми хочемо, щоб кожен українець знайшов мир, стабільність та спільноту у Канаді», – заявив міністр зайнятості Канади Карла Куолтроу.

Нагадаємо, у Євросоюзі домовилися про тимчасовий захист для біженців із України. Він передбачає, зокрема, право на проживання, доступ до ринку праці, медичних послуг та соціальної допомоги у країнах ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: