У Чехії заявили, що майже досягли межі можливостей щодо прийому біженців

Читать на русском
З початку війни до Чехії приїхало 270 тисяч українців. Прем'єр заявив, що країна майже досягла межі можливостей щодо прийому біженців.
AFP via Getty Images

Чехія знаходиться на межі кількості біженців, яких вона може прийняти без особливих проблем. За три тижні війни в Україні до країни прибуло 270 тисяч українських громадян.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Петр Фіала, повідомляє місцеве видання České noviny.

Кількість дітей-біженців з України перевищила 1 мільйонКількість дітей-біженців, які рятуються з батьками від російського вторгнення в Україну, перевищила 1 млн.

Фіала вважає, що Чехія – одна з країн, яка найкраще справляється із напливом біженців.

«В даний час у Чеській Республіці 270 тисяч людей, які втекли від війни. Ми повинні визнати, що ми знаходимося на межі тієї кількості, яку ми можемо прийняти без особливих проблем», – сказав прем'єр.

Чехія, за його словами, і далі робитиме кроки, які допоможуть впоратися з великою кількістю прибулих. Фіала згадав про майбутні зміни в законах, що регулюють візи, безпеку, освіту та працевлаштування біженців.

Нагадаємо, за даними ООН, після початку війни з України виїхали понад 3 млн людей. Більшість біженців – майже два мільйони – приїхали до Польщі.

«Слово і діло» зібрало відповіді на найбільш популярні запитання українських біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: