Волонтери просять небайдужих в Україні та Європі реєструвати свої пропозиції безкоштовного житла

Читать на русском
Ініціатива Прихисток за перші тижні війни допомогла знайти нічліг 40 тисячам людей з України, які були змушені рятуватися від нелюдської агресії РФ.
Біженці з України у черзі на кордоніфото УНІАН

Громадян, які мають можливість розмістити у себе біженців, просять долучитися до ініціативи «Прихисток», яка допомогла знайти тимчасове житло вже 40 тисячам українців, змушених рятуватися від навали російьского агресора на заході України та у Європі.

Про це йдеться у пресрелізі волонтерського проєкту.

«Ми хочемо, щоб нас почули люди, які мають можливість допомогти тим, хто опинився у біді. Особливо це стосується жителів регіонів, яких не зачепила війна... Зайдіть на сайт «Прихисток, зареєструйтеся, і створіть оголошення, щоб ми змогли передати дані громадянам, які цього потребують. Важливо донести інформацію, що до проєкту можуть долучатися і люди з-за кордону. Тому, якщо у вас є друзі чи близькі за кордоном, то надішліть їм цю інформацію і поясніть важливість даної ініціативи», – йдеться у повідомленні.

Зеленський розповів, що саме може забезпечити гідні умови для біженців у ЄСУкраїні було виділено перший транш гуманітарної допомоги українським біженцям у розмірі 500 млн. євро.

Організатори ініціативи стверджують, що за перші тижні війни сайт відвідали більше мільйона осіб. Було зареєстровано більш ніж десять тисяч оголошень від людей, що готові прийняти біженців, кожне п'яте – з країн Європи.

«Завдяки небайдужим людям за весь час було запропоновано більше сорока тисяч ліжкомісць. Більше сорока тисяч людей вже знайшли прихисток», – наголосили волонтери.

Нагадаємо, в ООН порівнюють нинішній потік біженців з України з міграційною кризою часів Другої світової війни. Лік утікачів до країн Європи йде на мільйони. Найбільше жінок і дітей встигла прийняти Польща.

По состоянию на сейчас Украину были вынуждены покинуть 1,5 млн детей. Это значит, что каждую минуту 55 детей вынуждены покидать родной дом.

Раніше ми писали, про що треба знати громадянам України, тікаючи від війни до країн ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: