РФ намагається втягнути Білорусь у війну: військовим пропонують до 1,5 тисячі доларів на місяць

Читать на русском
Щоб затягнути білоруських військових у війну проти України росія пропонує до півтори тисячі доларів на місяць і пільгове навчання в російських військових вузах.
РБК Росія

Росія шукає нові способи втягнути Білорусь у війну проти України. За виконання «спеціальних завдань» білорусам пропонується грошове забезпечення у розмірі від тисячі до півтори тисячі доларів на місяць.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

На додаток до грошей пропонується також пільгове навчання у російських військових вишах (наприклад, рязанське повітряно-десантне командне училище). Такі випадки зафіксовано у підрозділах 103 повітряно-десантної дивізії ЗС Білорусі та Гомельської прикордонної групи.

Лукашенко заявив, що Україна «готувала напад на Білорусь»Олександр Лукашенко заявив, що Україна готувала напад на Білорусь. Він пообіцяв Путіну показати карту, яка нібито підтверджує ці плани.

Незважаючи на це, серед військових Білорусі відзначається дуже низький рівень мотивації для участі у бойових діях. Ті ж, хто дав згоду, виключаються зі списків особового складу своїх підрозділів для продовження служби поза рядами ЗС Білорусі.

За даними розвідки, співробітники російських спецслужб вивчають морально-психологічний стан військовослужбовців Білорусі та проводять «індивідуальні бесіди» із рядовим складом.

«Наразі серед вищого військово-політичного керівництва Білорусі відбуваються суперечки щодо можливості залучення до бойових дій в Україні. Переважна кількість особового складу, що відмовляється від участі у так званій «спеціальній операції», перевіряється на зв'язки з опозицією. Нелояльних до РрфФ командирів – замінюють», – стверджують в українській розвідці.

Нагадаємо, США та НАТО вважають, що Білорусь може «скоро» приєднатися до росії у її війні проти України.

Незважаючи на високу ймовірність цього, за даними українського Генштабу, в армії Білорусі вкрай низький бойовий дух.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: