​Зберігається ймовірність участі військових Білорусі на боці РФ – Генштаб

Читать на русском
У керівництві української армії допускають, що деякі білоруські підрозділи можуть вступити у війну на боці окупантів.

У Генеральному штабі Збройних сил України зберігають ймовірність участі окремих підрозділів армії Білорусі у бойових діях на боці окупаційних військ Російської Федерації.

Про це йдеться у зведенні Генштабі.

«На Волинському напрямку фіксується інтенсивне використання території, інфраструктури Білорусі угрупованням військ РФ для завдання ударів по території України та логістичного забезпечення угрупування окупаційних військ, які діють на Поліському напрямку. Зберігається ймовірність участі окремих підрозділів армії Білорусі у бойових діях на боці РФ», – інформують у відомстві.

На Поліському напрямку ворог здійснював спроби оволодіти раніше зайнятими рубежами, що були втрачені внаслідок успішних дій підрозділів ЗСУ. Успіху на зазначеному напрямку не має, зазнає втрат. Намагається здійснити перегрупування військ та налагодити логістичне забезпечення.

На Сіверському напрямку активних наступальних дій ворог не проводив, продовжує підготовку для відновлення наступу з метою подальшого блокування міста Києва з північно-східного напрямку. Здійснює хаотичні обстріли позицій підрозділів ЗСУ, намагається вести розвідку.

На Слобожанському напрямку окупанти намагалися провести наступальні дії з району міста Ізюм, успіху не мали. Роблять спроби закріпитися на зайнятих рубежах та вдосконалити систему матеріально-технічного забезпечення.

На Донецькому напрямку ворог проводив наступальні дії. Мав частковий успіх у районі Рубіжного (закріплюється на західних та північно-західних околицях міста, просувається до південної частини міста). На Попаснянському та Волноваському напрямках провів невдалі штурмові дії в районах населених пунктів Верхньоторецьк та Мар'їнка. Зазнав втрат. Проводить перегрупування військ, здійснює поповнення запасів. На Маріупольському напрямку продовжує штурм міста.

На Запорізькому напрямку активних наступальних дій окупанти не проводили.

На Південнобузькому напрямку противник проводив розвідку, здійснював інженерне обладнання займаних позицій. Намагався проводити наступальні дії на Криворізькому напрямку, взяв під контроль н.п. Мала Шестірня, проте загального успіху не мав, закріплюється на займаних позиціях.

На Таврійському напрямку ворог продовжував нарощування системи матеріально-технічного забезпечення угруповання військ. Також проводилися деякі наступальні дії. На аеродромі Джанкой розгорнуто збірний пункт пошкодженої техніки.

«Противник намагається розповсюджувати дезінформацію усіма доступними каналами комунікацій як на населення тимчасово окупованих територіях, так і на власне населення з метою формування міфу про «непереможність» ЗС РФ», – наголосили у Генштабі.

Раніше у керівництві української армії повідомили про 14 тисяч втрат окупаційних військ РФ.

Нагадаємо, у колонці політолога Олександра Радчука можна прочитати про прогнози та сценарії закінчення війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: