ДБР вилучило зброю в нардепів ОПЗЖ, які хотіли втекти з України

Читать на русском

Українські органи правопорядку провели слідчі дії у членів українського парламенту від фракції ОПЗЖ і вилучило в них низку зброї.

Державне бюро розслідувань провело низку обшуків у народних депутатів від фракції «Опозиційна платформа - За життя» у справі за фактом сприяння ним у незаконному перетині державного кордону України.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

«Працівники Державного бюро розслідувань провели обшуки у низки народних депутатів від фракції ОПЗЖ, які незаконно перетнули або планували перетнути державний кордон України. Слідчі дії проводились у межах досудового розслідування щодо неправомірних дій службових осіб правоохоронних органів, які сприяли певним особам, у тому числі народним депутатам України, у незаконному перетині державного кордону України», – інформує відомство.

Як стверджують у ДБР, у народного депутата Вадима Рабіновича вилучено серед іншого три рушниці та великі суми готівки у гривнях та доларах, у народного обранця Віктора Чорного – 2 гранати (Ф-1 та РГД-5), а у депутата Олега Волошина знайшли пістолет.

Кримінальне провадження відкрито за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинили тяжкі наслідки).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, у Києві затримали нардепа Нестора Шуфрича через те, що той намагався сфотографувати блокпост у столиці. Також органи правопорядку підозрюють помічника нардепа ОПЗЖ у шпигунстві для Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: