Помічника нардепа ОПЗЖ підозрюють у шпигунстві для Росії

Читать на русском
Підозрюваний з жовтня 2014 року по лютий 2022 року за гроші здійснював збір та передачу співробітникам ФСБ РФ інформації щодо обороноздатності, державної, економічної та інформаційної безпеки України.
Ілюстративне фотоЧесно.орг

Помічник народного депутата України підозрюється у передачі ФСБ РФ інформації щодо обороноздатності держави за гроші.

Про це свідчать дані видання Українська правда та повідомлення на сайті Офісу генпрокурора.

Зазначається, що помічник-консультант одного з народних депутатів України від фракції ОПЗЖ отримав підозру у державній зраді, тобто в умисному наданні представнику іноземної держави допомоги у проведенні підривної діяльності проти обороноздатності, державної та економічної безпеки України.

Згідно з даними слідства, підозрюваний з жовтня 2014 року по лютий 2022 року за гроші здійснював збір та передачу співробітникам ФСБ РФ інформації щодо обороноздатності, державної, економічної та інформаційної безпеки України.

Він особисто складав за встановленим куратором спецслужб зразком аналітичні звіти щодо економічного, державного та суспільного стану в Україні, взаємовідносин між політичними силами, представленими у Верховній Раді України.

При цьому, складені ним матеріали стосувалися надання Україні економічної та оборонної допомоги західними партнерами з використанням аналітичних звітів Міністерства оборони України, які надавалися на запити народних депутатів України.

Наразі прокуратура не вказує імені депутата, чиїм помічником був затриманий, але за інформацією УП йдеться про представника ОПЗЖ у парламенті.

«За весь період своєї злочинної діяльності підозрюваний отримав від співробітників ФСБ РФ близько 80 тис. доларів США. Його затримано та взято під варту відповідно до положень ст. 615 КПК України строком на 30 діб», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що територіальна оборона затримала народного депутата від ОПЗЖ Нестора Шуфрича. Він фотографував один із постів 206-го батальйону.

Також, нардепа Іллю Киву виключили з фракції ОПЗЖ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: