24 доба війни — Генштаб ЗСУ опублікував зведення

Читать на русском
Генеральний штаб України опублікував зведення бойових дій за 19 Березня, 24-й день війни України проти російсько-фашистських загарбників.
фото: Генштаб ЗСУ

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті та про оперативну обстановку на закінчення 24-ї доби війни України проти російсько-фашистських загарбників.

Про це йдеться у даних Генштабу ЗСУ в неділю, 20 березня.

Зазначається, що за минулу добу ЗСУ продовжують оборонні операції на східному, південно-східному і північно-східному напрямках. Повітряні сили наносять ракетно-авіаційні удари по противнику, здійснюють протиповітряне прикриття густонаселених міст і важливих промислових об'єктів країни.

Основне зі зведення Генштабу:

  • На південному напрямку на окремих рубежах відновлено передній край оборони. Противник змушений проводити перегрупування, підтягувати додаткові резерви і відновлювати боєздатність підрозділів.

  • На Донецькому напрямку російські окупаційні війська намагаються штурмувати позиції українських військових і ведуть вогняну поразку.

  • На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Помічено нарощування систем вогневого ураження, інженерного забезпечення та логістики для підготовки до наступу на Київ.

  • На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог також не веде активних наступальних дій. Противник продовжує обстріли українських населених пунктів.

  • У напрямку Ізюму ворог в черговий раз спробував прорвати оборону ЗСУ. Однак противник не зумів домогтися успіху, а його штурмові підрозділи були фактично знищені.

У Генштабі зазначили, що окупанти несуть значні втрати в особовому складі та техніці. Також помічено зниження морально-психологічного стану російських військових. При цьому відновлення знищеної техніки відбувається за рахунок застарілих і частково несправних машин.

Нагадаємо, що в ОПУ повідомили, скільки людей евакуювали гумкоридорами за добу 19 березня.

Раніше ми повідомляли про те, як пройшла 23 доба війни в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: