Ситуація на Миколаївському напрямку: військові ЗСУ розбили ворожі підрозділи

Читать на русском
За дві доби боїв безповоротні втрати противника склали понад 200 осіб, решта деморалізовані та відмовляються брати участь у бойових діях.
Ілюстративне фотоJulianRoepcke

Російський підрозділ, який був укомплектований за рахунок мобілізації, на Миколаївському напрямку зазнав значних втрат. За дві доби ЗСУ ліквідували більше 200 окупантів.

Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ.

Зазначається, що порушуючи Римський статут і Женевську конвенцію, Російська Федерація продовжує примусову мобілізацію серед населення на тимчасово окупованій території Донецької області.

«За дві доби боїв безповоротні втрати противника склали понад 200 осіб, решта деморалізовані та відмовляються брати участь у бойових діях. Мобілізовані відверто звинувачують російське командування у використанні їх для «розвідки боєм», щоб виявити позиції ЗС України», - пише пресслужба.

Окрім цього, за інформацією ВВС та AFP, з-під завалів військової казарми у Миколаєві після обстрілу російськими ракетами витягли щонайменше 50 загиблих.

«Щонайменше 50 тіл знайдено, але ми не знаємо, скільки ще знаходиться під завалами», - розповів працівник Державної служби надзвичайних ситуацій України.

Згідно з його словами, в п'ятницю на базі спали не менше 200 солдатів, коли влучили ракети. Інше джерело повідомило BBC, що щонайменше 57 людей перебувають на лікуванні в трьох окремих лікарнях.

Нагадаємо, що у Миколаєві 18 березня російські війська вдарили ракетами по казармі з військовослужбовцями. Пізніше мер міста пояснив, чому не встигли оголосити тривогу.

Раніше ми повідомляли, що від 24 лютого до 19 березня українським захисникам вдалося ліквідувати щонайменше шістьох російських генералів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: