Ворог продовжує отримувати удари - ранкове зведення Генштабу

Читать на русском
Генеральний штаб ЗСУ опублікував оперативну інформацію про ситуацію в країні станом на 6 ранку.
24 канал

Розпочалася двадцять четверта доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Положення та характер дій сил оборони суттєвих змін протягом останньої доби не зазнали.

Про це розповіли у Генеральному штабі ЗСУ.

«Збройні Сили України та інші підрозділи Сил оборони продовжували завдавати удари по угрупованнях військ ворога, який намагався утримати захоплені рубежі. Зенітними ракетними військами та винищувальною авіацією України було уражено 12 повітряних цілей ворога - 2 літаки, 3 вертольоти, 3 БПЛА та 4 крилаті ракети» - йдеться у повідомленні.

У ООН не виключають підготовку Росії до біологічної або ж хімічної операціїСША й переважна більшість країн-членів Ради безпеки ООН не вірять заявам країни-агресора. Окупант може готуватися до біологічної або ж хімічної операції.

Також протягом доби українські захисники знищили кілька колон техніки окупантів в Миколаївській та Сумській області, втрати ворога наразі уточнюються. Крім того, знищено командувача 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу збройних сил російської федерації генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева.

«Виходячи з того, що ворогу завдано великих втрат в особовому складі, існує ймовірність, що військово-політичним керівництвом російської федерації буде прийнято рішення внесення змін до існуючого законодавства та розпочато відкриту мобілізацію для продовження затяжної, виснажливої війни. З метою виправдання таких дій, не виключається здійснення низки провокацій на території російської федерації із загибеллю мирного населення», - припускають у Генштабі.

Там наголосили, що ворог продовжує нести суттєві втрати та має проблеми з логістичним забезпеченням підрозділів.

«Низький рівень морально-психологічного стану особового складу призводить до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні проти України», - сказано у повідмленні.

Нагадаємо, раніше у Генеральному штабі розповіли про ситуацію на фронті та про оперативну обстановку на закінчення 23-ї доби війни України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: