ЗСУ за добу знищили 14 повітряних цілей окупантів – Генштаб

Читать на русском
РФ на тимчасово зайнятих територіях проводить активні пошуки та затримання проукраїнських активістів та громадян, які можуть організувати опір окупації.

Збройні сил України за добу уразили 14 повітряних цілей окупантів – сім літаків, вертоліт, три безпілотники та три крилаті ракети.

Про це повідомляє Генштаб.

Також українська авіація завдала потужних ударів по колонах військової техніки супротивника. Українські військові частково знищили та зупинили просування вглиб території України підрозділів зі складу 437 навчального полку та 26 танкового полку збройних сил РФ, втрати ворога уточнюються.

У Пентагоні оцінили втрати російської армії в Україні – щонайменше 7 тисяч загиблихЗа консервативною оцінкою Пентагону, за три тижні війни Росія втратила в Україні понад 7 тисяч військових. У США цифру називають приголомшливою та кажуть, що це має наслідки для боєздатності підрозділів.

«У зв'язку з тим, що окупанти суттєво вичерпали людські ресурси (безповоротні та санітарні втрати, заподіяні підрозділами Збройних Сил України, випадки самокаліцтва, з метою ухилення від участі у бойових діях та психогенні втрати), командування збройних сил РФ вдається до крайніх заходів у питаннях комплектування особового складу. Проводять приховану мобілізацію, залучають так званих добровольців, строковивків та курсантів, а також найманців із Сирійської арабської республіки», – розповіли у Генштабі.

На окремих тимчасово зайнятих територіях російські окупанти намагаються створити собі показовий позитивний імідж, роздаючи продовольчі товари цивільному населенню. Але водночас проводять активні пошуки та затримання проукраїнських активістів, держслужбовців, учасників АТО/ООС та членів їхніх сімей, а також інших громадян, які можуть організувати опір окупації.

Нагадаємо, за час війни в Україні загинуло вже близько 14 тисяч російських військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: