РФ намагається вжити заходів для нарощування угруповань військ у напрямку Києва – Генштаб

Читать на русском
Через брак ракет та боєприпасів Росія перевела два підприємства військово-промислового комплексу на цілодобовий режим роботи.

Росія намагається вжити заходів для нарощування угруповань військ у напрямку Києва за рахунок переміщення неналагоджених та небоєздатних підрозділів із Центрального та Східного військових округів.

Про це повідомляє Генштаб.

У ЗСУ розповіли, що російські окупанти не виконали своїх стратегічних завдань щодо розгрому української армії, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей та встановлення контролю над лівобережною частиною країни. Частково окупантам вдалося тимчасово зайняти населені пункти та встановити контроль над шляхами сполучення у Донецькому та Південнобузькому операційних районах.

​Зберігається ймовірність участі військових Білорусі на боці РФ – ГенштабУ керівництві української армії допускають, що деякі білоруські підрозділи можуть вступити у війну на боці окупантів.

«У зв'язку з витратою майже всього боєзапасу ракет та видів боєприпасів, військово-політичним керівництвом прийнято рішення про переведення підприємств російського військово-промислового комплексу, залучених до виробництва КРМБ «Калібр» та боєприпасів у РСЗВ «Смерч», на цілодобовий режим роботи», – повідомили у Генштабі.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках окупанти зосередилися на фортифікаційному устаткуванні зайнятих рубежів.

На Слобожанському та Сумському напрямах активних наступальних дій окупанти не проводять, активніше займаються розвідкою.

Російські війська не залишають спроб захопити Ізюм у Харківській області, посилюють угруповання введенням додаткових підрозділів.

На Луганщині активізувалися бойові дії в районі Рубіжного, у ворога є частковий успіх. На Донеччині активні бойові дії не ведуться.

У Таврійському напрямку противник намагається встановити жорсткий адміністративно-поліцейський режим на тимчасово захоплених населених пунктах Херсонської області.

На Южнобузькому напрямі активних дій російських окупантів не відзначено.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, Росія в ході війни в Україні має проблеми з матеріально-технічним забезпеченням армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: