Жертвами російської агресії стали понад 2 тисячі українців, в ООН хочуть розслідування

Читать на русском
В Україні в ході російської агресії загинули і були поранені понад 2 тисячі цивільних. В ООН вважають, що такі масштаби вимагають розслідування та притягнення до відповідальності.

Жертвами російської агресії в Україні стали 2 тисячі 32 мирні жителі: 780 людей загинули, 1 тисяча 252 були поранені.

Про це йдеться у звіті Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Серед убитих цивільних 146 чоловіків, 111 жінок, 7 дівчаток та 15 хлопчиків, а також 36 дітей та 465 дорослих, стать яких поки що невідома.

В ООН прогнозують, що 90% українців можуть зіткнутися із бідністю у разі затяжної війниЯкщо війна з Росією затягнеться на наступний рік, то 90 відсотків українців можуть зіткнутися з бідністю.

Серед поранених – 130 чоловіків, 100 жінок, 17 дівчаток та 7 хлопчиків, а також 44 дитини та 954 дорослих, стать яких поки що невідома.

На Донбасі було вбито 208 мирних жителів, 646 отримали поранення. В інших регіонах України (Київ, Черкаська, Чернігівська, Харківська, Херсонська, Київська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Запорізька, Дніпропетровська та Житомирська області) загинуло 572 особи, 606 поранено.

Реальні цифри, наголошують в ООН, значно вищі.

Учора Рада безпеки ООН провела засідання, присвячене Україні. Заступник генсека ООН із політичних питань Розмарі ДіКарло заявила, що такі масштаби жертв серед цивільного населення вимагають розслідування та притягнення винних до відповідальності.

«Цивільні особи мають право на захист від небезпек, що виникають внаслідок військових операцій», – заявила ДіКарло.

Кількість біженців з України за три тижні перевищила 3,1 мільйона людей, повідомили в ООН.

Нагадаємо, 16 березня Міжнародний суд ООН у Гаазі ухвалив, що Росія має негайно припинити в Україні військові дії, які розпочала 24 лютого 2022 року.

У Росії заявили, що не мають наміру виконувати це рішення. Хоча згідно з міжнародним правом воно обов'язкове.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: