Прокурор міжнародного суду в Гаазі вже розпочав роботу щодо воєнних злочинів РФ в Україні – Зеленський

Читать на русском
Влада України активізує роботу, щоб притягти російських окупантів до відповідальності. На них чекає міжнародний трибунал.
president.gov.ua

Влада України активізує роботу, щоб притягти російських окупантів до відповідальності. На них чекає міжнародний трибунал.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні у середу, 16 березня.

Арестович припускає, що Росія може зосередитись на «ракетній» війніВорожі війська РФ вичерпали майже весь наземний потенціал. Проте в окупантів ще зберігся великий запас крилатих ракет.

«Має бути міжнародний трибунал. І він буде. За все, що вони зробили проти України. Проти наших людей. За кожен акт тероризму російських військ на території нашої держави», – сказав він.

За словами Зеленського, прокуратура України та правоохоронці вже розпочали роботу.

«Важливим є й початок діяльності в Україні слідчої групи Міжнародного кримінального суду, яка разом із нашими правоохоронцями вже збирає всі докази, збирає факти воєнних злочинів загарбників на території нашої держави. Щоб ті отримали саме юридичну відповідь – законну й конкретну», - повідомив президент.

«Говорив із прокурором Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карімом Ханом. Він уже в Україні, почав працювати. Тому окупанти відповідатимуть за усі військові злочини проти українців», - додав він.

За словами Зеленського, російські війська зараз завдали Україні в сотні разів більших руйнувань, ніж Донбас за вісім років війни.

«Постраждали найбільше ті території, про які російські пропагандисти завжди говорили як про місце проживання особливо близьких для Росії людей. Загалом по Україні зруйновано 400 навчальних закладів на сьогоднішній день, найбільше у Донецькій області – 119», - наголосив він.

Нагадаємо, Мінцифри запустило сайт «Доказ», за допомогою якого документуватимуться військові злочини Росії в Україні.

СБУ створила у Телеграмі чат-бот для того, щоб громадяни України могли оперативно повідомляти про пересування російської техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: