Війна в Україні: ООН має докази застосування Росією заборонених касетних бомб

Читать на русском
ООН має відомості про кілька випадків застосування Росією заборонених касетних боєприпасів у населених пунктах України.

Управління ООН з прав людини отримало достовірні повідомлення про декілька випадків застосування російськими військами касетних боєприпасів у населених пунктах України.

Про це заявила журналістам офіційний представник організації Ліз Троссел.

«Через їхню широку дію застосування касетних боєприпасів у населених пунктах несумісне з принципами міжнародного гуманітарного права, що регулюють ведення бойових дій», – заявила Тросселл.

«Нагадуємо російській владі, що завдання ударів по цивільних особах та цивільних об'єктах, а також так зване «бомбардування територій» та інші форми невиборчих атак заборонені міжнародним правом і можуть бути прирівняні до воєнних злочинів», – наголосила вона.

Касетні боєприпаси – зброя, що розкидає над зоною поразки розривні суббоєприпаси невеликого розміру, які у свою чергу розсіюються та вражають значно більшу територію.

Використання касетних бомб у житлових районах міст може призвести до великих жертв. Використання цієї зброї було заборонено у 2008 році міжнародною конвенцією.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ підтримало ініціативу створення спеціального Трибуналу з розгляду справи про злочин російської агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: