В ООН прогнозують, що 90% українців можуть зіткнутися із бідністю у разі затяжної війни

Читать на русском
Якщо війна з Росією затягнеться на наступний рік, то 90 відсотків українців можуть зіткнутися з бідністю.

Дев'ять із десяти українців можуть зіткнутися з бідністю та крайньою економічною вразливістю, якщо війна з Росією затягнеться протягом наступного року.

Про це йдеться у звіті Програми розвитку ООН.

«Якщо конфлікт буде затяжним, якщо він продовжуватиметься, ми побачимо дуже значне зростання рівня бідності», — заявив адміністратор ПРООН Ахім Штайнер.

Як змінювався рівень бідності в Україні останні 20 роківРівень бідності в Україні досягав пікових значень в 2000 році, а також в 2015 і 2016 роках.

«Очевидно, що крайнім сценарієм є крах економіки загалом. І це може зрештою призвести до того, що до 90% людей або опиняться за межею бідності, або зазнають високого ризику бідності», — йдеться у доповіді.

В ООН заявили, що за їхньою оцінкою, 18 років досягнень України в галузі розвитку, можуть бути нівельовані протягом 12-18 місяців.

У звіті йдеться, що, за попередньою оцінкою, майже 30% населення потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Конфлікт торкнеться близько 18 млн осіб, понад 7 млн стануть внутрішньо переміщеними особами.

«Ранні прогнози ПРООН припускають, що вже у короткостроковій та середньостроковій перспективі відставання у розвитку України буде значним. Бідність та нерівність зростуть; економіка країни, її соціальна структура та довкілля постраждають», – наголосили в організації.

Нагадаємо, за оцінкою ВООЗ, кількість постраждалих від російської агресії в Україні становить близько 18 мільйонів людей.

Кількість біженців, які залишили Україну після нападу Росії, перевищила 2,8 мільйона людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: