Зеленський запросив усіх друзів України відвідати воюючий Київ: нове звернення президента

Читать на русском
Зеленський заявив, що Україна ще не отримала літаків, систем ППО, тому в столиці поки що дуже небезпечно через загрозу варварських російських бомбардувань
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 20-го дня війни України з Росією. Зокрема, він запропонував усім друзям України відвідати Київ, що бореться, і попередив, що це може бути небезпечно.

«Запрошую всіх друзів України відвідати Київ. Тут може бути небезпечно, тому що наше небо ще не закрите від російських ракет і літаків. Рішення про посилення нашого Арсеналу в повітрі ще не прийнято. Ми не отримали літаків. Але погляди всіх людей світу зараз спрямовані саме на нашу столицю, на українців. Так що кожен, хто з нами, отримає подяку. Не тільки нашу, а й інших народів» - сказав він.

Що ще сказав президент:

  • Україна найбільше хоче Перемоги у війні та миру.
  • Делегація на переговорах з РФ працює, хоча це дуже складно. Потрібен час, щоб рішення були саме в інтересах України.
  • Захисники України доблесно захищають Україну. Окупанти ніде не досягли успіхів. Дуже багато російських солдатів-строковиків і офіцерів загинуло.
  • Окупанти продовжують масово знищувати українські міста та вчиняти військові злочини. Загинуло два журналісти, ще один іноземний кореспондент поранений. Росія запустила по Україні понад 900 ракет.
  • Президент звернувся до російських громадян і закликав їх зрозуміти, чим закінчиться ця війна для РФ: злидні, ізоляція, репресії. Зеленський також заявив, що всі російські чиновники та пропагандисти втратять абсолютно все, що нажили за довгі роки, якщо вони не підуть зі своїх постів і продовжать підтримувати Путіна.
  • У середу Зеленський виступить у Конгресі. Зеленський також подякував Байдену і друзям України в Конгресі США.

Нагадаємо, 15 березня пройшла зустріч Зеленського з главою польського уряду Матеушем Моравецьким, віцепрем'єр-міністр Ярославом Качиньським, прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою і прем'єр-міністром Словенії Янезом Яншею. Візит лідерів держав готувався довгий час і в глибокій таємниці, щоб РФ не змогла прийняти контрзаходи. За підсумками зустрічі, зокрема, віцепрем'єр Качинський закликав направити в Україну збройну миротворчу місію НАТО.

Генеральний штаб Збройних сил України опублікував зведення з фронтів станом на вечір 15 березня 2022 року. Основне - російсько-фашистські війська втратили вже до 40% військ, зосереджених ними для окупації України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: