Україна планує отримати від МВФ залишки антикоронавірусного фонду – Марченко

Читать на русском
Хоча дані кошти враховуються, як кредитні, їх не треба погашати, потрібно лише заплатити при конвертації. Таким чином, для України це будуть фактично неповоротні гроші
Сергій МарченкоУкраїна 30

Україна і Міжнародний валютний фонд обговорюють нову програму допомоги країні, в рамках якої Київ хоче отримати все, що залишилося від антикоронавірусного фонду МВФ розміром в 650 млрд доларів.

Про це розповів міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв'ю РБК-Україна.

Звернення Зеленського до Конгресу: що означає виступ президентаВолодимир Зеленський виступив перед Конгресом США. Це свідчить, що з керівництвом України готові співпрацювати, говорити на найвищому рівні.

«Ми обговорюємо нову програму. Мова про розподіл коштів (650 млрд доларів) на підтримку економік усіх країн, які постраждали від коронавірусу. Ми хочемо, щоб розвинені країни створили для нас програму, за якою вони частину своїх SDR, якими самі не скористалися, передали б для підтримки України. Саме цю програму ми зараз обговорюємо» - пояснив він.

Марченко зазначив, що міністри фінансів країн Великої сімки підтримують це питання. Також до програми готові приєднатися Нідерланди та, можливо, можуть взяти участь також інші країни. Зокрема, в обговоренні бере участь глава Мінфіну Канади Христя Фріланд, яка допомагає Україні.

Плюс для України в тому, що хоча дані кошти враховуються, як кредитні, їх не треба погашати, потрібно лише заплатити при конвертації. Таким чином, для України це будуть фактично неповоротні гроші.

Раніше Марченко розповів, скільки грошей і від яких країн і організацій отримала Україна за час війни.

Міжнародний валютний фонд 10 березня перерахував Україні 1,4 млрд доларів. Гроші виділені за програмою екстреної підтримки Rapid Financing Instrument відповідно до рішення Ради директорів МВФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: