Україна просить G7 припинити членство Росії та Білорусі у МВФ та організаціях Світового банку

Читать на русском
Членство Росії та Білорусі у МВФ та організаціях Світового банку слід припинити через те, що країни порушили свої зобов'язання підтримувати світову стабільність.
Слово і діло

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписав офіційне звернення до країн «Великої сімки» щодо припинення членства Росії та Білорусі у Міжнародному валютному фонді та всіх організаціях Світового банку.

Це пов'язано з тим, що країни порушили свої зобов'язання та направили свою політику на війну.

Країни G7 ухвалили заяву щодо вторгнення Росії в Україну – деталіКраїни Великої сімки засудили неспровоковану та невиправдану війну Росії проти України та заявили, що підтримують територіальну цілісність нашої країни.

«У листі наводимо чіткі аргументи та посилаємося на численні статті Угоди з МВФ та статуту Міжнародного банку реконструкції та розвитку, які були відкинуті Росією та Білоруссю. Жодна дія не суперечить зобов'язанню підтримувати стабільність і впорядковані економічні умови як війна. Тому МВФ надає країнам-членам право забезпечити належну відповідь на ситуацію та захистити свій мандат», – заявив Шмигаль.

Україна просить підтримки країн G7 у підготовці та реалізації процедури призупинення операцій МВФ та групи Світового банку з Росією та Білоруссю та припинення їх членства у цих організаціях.

Нагадаємо, раніше було призупинено членство Росії у Кабінеті міністрів Ради Європи та ПАРЄ.

Україна також порушила питання про членство Російської Федерації в Раді безпеки ООН.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: