У Мінцифри розповіли, які ще компанії покинули ринок РФ або ввели обмеження

Читать на русском
Цифрова блокада росіян та країни-агресора триває. У Мінцифри розповіли, хто ще з техкомпаній покинув ринок РФ чи ввів санкції.
Цензор.НЕТ

Віце-прем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров оголосив ще низку компаній, які покинули російський ринок або ввели обмеження щодо країни-агресора.

Про це очільник Мінцифри повідомив у Телеграмі.

«Хороші новини для нас, але не для РФ. Цифрова блокада росіян та країни-агресора триває. Хто ще з техкомпаній покинув ринок РФ чи ввів санкції?», - наголосив Федоров.

Як зазначається, мова йде про:

  • компанію Schneider Electric, яка призупинила нові інвестиції і поставки в рамках нових проєктів у РФ та Білорусь. Вона одна зі світових лідерів в наданні цифрових рішень в сфері управління електроенергією та автоматизації;
  • китайського виробника професійної техніки і електроніки (камери відеоспостереження і тд.) Dahua, що припиняє всі поставки в РФ;
  • американську технологічну IT-компанію Docker, яка зупинила підписки в РФ та Білорусі;
  • Figma, яка перестала приймати оплату російськими картами.

Також Федоров наголосив, що легенди світового футболу Реал, ПСЖ та Мілан відмовились від співпраці з букмекерською компанією Fonbet.

Вилучили акредитацію: Російські дипломи більше не визнаються у світіДипломи, видані російськими університетами від сьогодні, 13 березня, більше не визнаються світом.

При цьому, у всіх офіційних тренерів MikroTik в РФ призупинено дію тренерських сертифікатів. Зокрема, офіційні тренінги MikroTik у країні-агресорі більше не проводяться.

Раніше ми повідомляли, що провайдерів РФ відключають від міжнародного обміну трафіком.

Нагадаємо, що за вісім років проти РФ міжнародне співтовариство запровадило 6366 санкцій, половину з них – від початку нападу Росії на Україну 24 лютого.

Також названо кількість українців, які подали заявку на 6500 гривень допомоги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: