Названо кількість українців, які подали заявку на 6500 гривень допомоги

Читать на русском
В Україні вже близько 3 млн громадян подали заявки на 6500 гривень єПідтримки, які держава виплачує у зв'язку із втратою роботи.
фото з відкритих джерел

В Україні вже близько 3 млн громадян подали заявки на 6500 гривень «єПідтримки», які держава виплачує через втрату роботи через війну.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в ефірі одного з телеканалів у середу, 16 березня.

Максимальна свобода для бізнесу: Шмигаль уточнив, які правила діятимуть на час війниУряд готує законопроєкт з повним переформатуванням економічної моделі України на час війни. Його має підтримати парламент. Що зміниться у податковій системі – розповів Шмигаль.

«На сьогодні вже 2 мільйони 700 тисяч українців подали заявку на виплату 6500 грн. Усі отримують ці гроші. І програма працює далі. І Міністерство економіки працює далі над новими подібними програмами», - сказав Федоров.

Отримати допомогу зможуть мешканці тих регіонів країни, яких торкнулися бойових дій. А це мешканці Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Донецької, Луганської, Житомирської, Одеської, Волинської, Дніпропетровської, Київської областей та міста Київ.

Також Федоров повідомив про відновлення функціоналу Дія.

«Сьогодні ми поновили доступ до всіх паспортів. І закордонних паспортів, і ID-паспортів у Дія. Зараз, до речі, можна і до Польщі, і до Молдови через «Дія» (пройти – ред.) митницю та державний кордон. Ми продовжуємо працювати та запускати всі необхідні сервіси. І зараз працюємо над тим, щоб уже наступного тижня можна було сповістити через додаток «Дія», через портал про зруйновану нерухомість та рухоме майно», - зазначив чиновник.

Нагадаємо, в Україні запустили податкову реформу.

Через війну з Росією втрати України вже перевищили 500 млрд. доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: