Росія почала використовувати старіші та неточні ракети по Україні – Міноборони Британії

Читать на русском
Росія використовує стару зброю. Вона є менш точною та менш ефективною, ніж нова, тому російська авіація безбожно маже, а жертв серед цивільних все більше
Ілюстративне фотоfocus.ua

Росія в ході військових дій в Україні зіткнулася з тим, що витратила значно більшу кількість авіаційних, крилатих і тактичних ракет, ніж припускала спочатку. Це змусило Москву звернутися до старих, ще радянських запасів озброєння, яке менш точне та ефективне.

Про це повідомило Міністерство оборони Британії в Twitter.

«Враховуючи затримки в досягненні своїх цілей і нездатність контролювати повітряний простір України, Росія, ймовірно, витратила набагато більше авіаційного озброєння, ніж планувалося спочатку. Отже, Росія, ймовірно, вдається до використання більш старої, менш точної зброї, яка менш ефективна у військовому плані та з більшою ймовірністю призведе до жертв серед цивільного населення» - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни в Україні російсько-фашистські війська знищили в Україні понад 3500 об'єктів цивільної інфраструктури. Поміж знищених - не менш як 230 об'єктів транспортної інфраструктури, 165 об'єктів життєзабезпечення населення (електропідстанції, газопроводи), безліч звичайних житлових будинків.

Зокрема, Харків продовжує піддаватися потужним обстрілам. За минулу добу зафіксували понад 60 ворожих атак, більшість - це авіаудари по мирних жителях у спальних районах. У МВС заявили, що Харків бомблять за указом президента РФ.

Вдень 16 березня в Маріуполі російські окупанти скинули бомбу на драматичний театр. У театрі переховувалося майже тисяча цивільних маріупольців. Багато місцевих жителів ховалися в ньому з маленькими дітьми. Інформації про постраждалих і тих, що вижили поки немає, оскільки до будівлі неможливо підібратися через обстріли російсько-фашистських військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: