Столтенберг оцінив можливість падіння російської ракети на країни НАТО

Читать на русском
На запитання, як відреагує НАТО на те, що російська ракета може потрапити на території країн-союзників, генсек відповів, що є ризик випадковостей.

У Європі склалася складна ситуація через ризик випадкового потапляння ракети РФ.

Про це заявив під час брифінгу генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

На запитання, як відреагує НАТО на те, що російська ракета може потрапити на території країн-союзників, генсек відповів, що є ризик випадковостей.

При цьому він наголосив, що ключовий обов'язок Альянсу – захищати всіх союзників НАТО. За його словами, вже посилено присутність на сході.

«Ключовий обов'язок НАТО – це захищати всіх союзників НАТО. Щоб це забезпечити, ми маємо враховувати більш небезпечну ситуацію в Європі, заподіяну вторгненням Росії в Україну. Ми посилили присутність на сході НАТО. Напад на одного союзника викликає реакцію всіх союзників, тоді ми захищатимемо всю територію союзників НАТО. Якщо ми бачитимемо активізацію військової активності біля кордонів НАТО, то завжди є ризик випадковостей», - зазначив Столтенберг.

Генсек додав, що для попередження ризику таких випадків зараз проводиться моніторинг повітряного простору.

«Тому слід запобігти ризику таких випадковостей. А якщо це станеться, потрібно зробити все, щоб не спричинило небезпечних ситуацій. Ми моніторимо повітряний простір і прикордонні території у НАТО і наші командири роблять все можливе, щоб запобігти такій випадковості, щоб вони не вийшли з-під контролю, якщо така ситуація станеться», - додав Столтенберг.

Раніше генсек ООН закликав негайно припинити бойові дії України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: