Пентагон озвучив кількість ракет, які Росія випустила по Україні з 24 лютого

Читать на русском
У Пентагоні зазначають, що ракетні удари мало допомогли Росії в досягненні її цілей. Через 20 днів війни українські Збройні сили мають у своєму розпорядженні 90% своєї бойової потужності
Ілюстративне фотоFacebook

У Пентагоні припускають, що з 24 лютого і по поточний момент Росія випустила по різних цілях в Україні не менше 950 ракет усіх видів і калібрів.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на представника оборонного відомства США.

Обережне НАТО: як Україні розвивати подальші стосунки з АльянсомЧому не варто сподыватися на будь-яку участь НАТО у захисті України, та як нашій державі змінити стратегію взаємовідносин з Альянсом - у матеріалі політолога Олександра Радчука.

У Пентагоні зазначають, що ракетні удари мало допомогли Росії в досягненні її цілей. Через 20 днів війни українські Збройні сили мають у своєму розпорядженні 90% своєї бойової потужності. Росія також має у своєму розпорядженні 90% бойової потужності, але цифри втрат у неї набагато вище, оскільки й угруповання вона ввела в дію більше, ніж Україна.

На думку Пентагону, російські війська або не досягли прогресу в цілому, або досягли дуже обмежених цілей. Так, їм не вдалося просунутися до Києва за минулі дні - російські військові забуксували в 15-20 км від столиці України на північному заході та у 20-30 км на сході.

Раніше ми писали про те, що парламент Естонії закликав країни-члени НАТО закрити небо над Україною.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав західні країни ввести проти Росії більше санкцій і ізолювати її, а також надати Україні необхідну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: