Для України зарезервували 300 млрд доларів російських грошей – радник Зеленського

Читать на русском
300 млрд доларів Центрального банку Росії, що знаходяться за кордоном, вже зарезервовані для України на відновлення.
twitter/focus.ua

Для України вже зарезервували 300 млрд доларів коштів Центрального банку Росії, які знаходяться за межами країни.

Про це заявив радник президента України Олег Устенко під час телемарафону.

Економіст пояснив, чому РФ більше ніколи не побачить своїх золотовалютних резервівОбмеження, озвучені російським Центробанком, для тамтешніх валютних вкладників – остаточні. Росіяни можуть попрощатися із золотовалютними резервами в тому обсязі, в якому їх заморозили.

«Минулого року ми з вами заробили майже 200 млрд доларів нашого валового внутрішнього продукту – це 2,5 роки життя країни. Але є 300 млрд доларів, які вже зарезервовані для нас, – це кошти від Центрального банку Росії, які перебувають на рахунках за межами Росії і які надходитимуть до нас. Це кошти, які додатково надходитимуть до фонду, які надходитимуть від заарештованого майна російської так званої еліти, яке далі продаватиметься на ринку», – розповів Устенко.

За його словами, щодо цього майна будуть випущені боргові зобов'язання, бонди або цінні папери.

Нагадаємо, раніше російський економіст говорив, що золотовалютні резерви Росії в повному обсязі ймовірно не будуть розморожені ніколи, оскільки з них виплачуватимуть гроші на відновлення України.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що зараз одноразові втрати для України внаслідок російської агресії перевищили 500 млрд доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: