Системи ППО С-300 Україні може передати Словаччина – ЗМІ

Читать на русском
Словаччина - один з трьох членів НАТО, які все ще мають на озброєнні радянські системи ППО. Однак умовою їх передачі в Україну є негайна заміна С-300 комплексами НАТО
Система ППО С-300Вікіпедія

Україна може отримати системи протиповітряної оборони С-300 від Словаччини. Попередньо, в Кошице вже погодилися надати їх Україні в обмін на інші системи ППО від країн НАТО.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на власні джерела.

Росії не буде. Колонка Леоніда ШвецяТе, що відбувається зараз з Росією, є злочином у багатьох відносинах, і один з важливих наслідків – втрата будь-яких перспектив молоддю, крім найсумніших, а то й трагічних.

Перші два співрозмовники телеканалу розповіли, що Словаччина - один з трьох членів НАТО, які все ще мають на озброєнні радянські системи ППО. Однак умовою їх передачі в Україну є негайна заміна С-300 комплексами НАТО, на чому наполягає уряд Словаччини. Швидше за все, комплекси будуть замінені на Patriot американського виробництва.

Ще один співрозмовник розповів, що Німеччина і Нідерланди передадуть Словаччині системи ППО виробництва США. Однак їх інтеграція в систему ППО країни та навчання військового персоналу займуть деякий час, а передача С-300, швидше за все, буде можлива тільки після повної постановки Patriot на озброєння словацької армії.

Нагадаємо, раніше Британія прийняла рішення передати Україні переносні зенітно-ракетні комплекси (ПЗРК) Starstreak. З їх допомогою українська армія зможе ефективніше знищувати російську авіацію.

15 березня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла рішення офіційно вигнати Росію зі складу Ради Європи. Також ПАРЄ закликала надати Україні засоби ППО, щоб країна могла захищати своє небо від російських літаків і ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: