Британія схвалила передачу Україні партії ПЗРК Starstreak

Читать на русском
Ракета Starstreak має швидкість до 4200 км/год і є найшвидшою ракетою класу земля-повітря малої дальності у світі
ПЗРК StarstreakВікіпедія

Британія прийняла рішення передати Україні переносні зенітно-ракетні комплекси (ПЗРК) Starstreak. З їх допомогою українська армія зможе ефективніше знищувати російську авіацію.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву міністра оборони Великої Британії Бена Уоллеса.

«Вкрай важливо, щоб Україна зберегла свою здатність літати та боротися з російськими повітряними нападами» - заявив він.

«Путін бреше на весь світ, що тут немає солдатів-строковиків»: про що розповіли полонені військові РФ в УкраїніВідбувся брифінг полонених російських військових. Усі вони – солдати строкової служби ЗС РФ, які серед інших напали на Україну за наказом президента Росії Володимира Путіна.

Британські військові розглядають варіанти навчання своїх українських колег поводженню з ПЗРК, а також можливість їх швидкої доставки в Україну.

Starstreak - британський ПЗРК, який був прийнятий на озброєння британської армії в 1997 році. Він здатний вражати повітряні цілі на висоті до 5 км і на відстані до 6 км. Ракета Starstreak має швидкість до 4200 км/год і є найшвидшою ракетою класу земля-повітря малої дальності у світі.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони України зазначили, що зараз головним пріоритетом є посилення протиповітряної та протиракетної оборони.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: