У Червоному Хресті попередили про «найгірший сценарій» для мешканців Маріуполя

Читать на русском
Червоний Хрест закликав терміново домовитися про гуманітарне перемир'я, інакше на жителів Маріуполя чекає найгірший сценарій.
Національна поліція України

У Червоному Хресті заявили, що на сотні тисяч мирних жителів Маріуполя очікує «найгірший сценарій», якщо сторони не досягнуть термінової конкретної гуманітарної угоди.

Про це йдеться у заяві МКЧХ.

Лавров підтвердив, що армія РФ свідомо розбомбила пологовий будинок у МаріуполіБомбардування дитячої лікарні та пологового будинку в Маріуполі було свідомим та цілеспрямованим рішенням російських військ, заявив глава МЗС РФ.

«Ми закликаємо всі сторони, які беруть участь у бойових діях, поставити на перше місце гуманітарні імперативи. Жителі Маріуполя пережили тижневий кошмар життя та смерті. Це потрібно припинити зараз. Їхня безпека і доступ до їжі, води та притулку повинні бути гарантовані», – заявив президент МКЧХ Петер Маурер.

Жителі міста зіткнулися з крайнім чи повним браком предметів першої необхідності – їжі, води та ліків.

У Червоному Хресті наголосили, що сторони мають узгодити умови та терміни припинення вогню, точне розташування маршруту безпечного проходу для мешканців. Містяни повинні бути заздалегідь повідомлені про евакуацію. МКЧХ готовий діяти як нейтральний посередник для полегшення діалогу з гуманітарних питань.

Нагадаємо, до Маріуполя знову не пустили гуманітарну допомогу та колону для евакуації. Автобуси та вантажівки через обстріл залишилися в Бердянську.

З початку вторгнення Росії в Україну в Маріуполі загинуло вже 2187 мирних жителів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: