Блокада Маріуполя: загинуло вже 2187 мирних жителів

Читать на русском
З початку вторгнення Росії в Україну на Маріуполь було скинуто близько 100 авіабомб, загинуло вже 2187 мирних жителів.
t.me/mariupolrada

З початку вторгнення Росії в Україну на Маріуполь було скинуто близько 100 авіабомб, загинуло вже 2187 мирних жителів.

Про це повідомляє пресслужба міської ради Маріуполя у неділю, 13 березня.

Ситуація у Маріуполі: російські окупанти взяли під контроль гумконвой, що йде до містаГуманітарний конвой, що вирушив до Маріуполя, на всьому шляху слідування, який контролюється російськими військами, на кожному блок-посту до населеного пункту Токмак розкрадався російськими окупантами.

«За 24 години не менше 22 бомбардувань мирного міста. Скинуто вже близько 100 авіабомбів на Маріуполь. Окупанти цинічно та цілеспрямовано б'ють по житлових будинках, місцях скупчення людей, повністю руйнують дитячі лікарні та повністю знищують міську інфраструктуру», - сказано у повідомленні у Telegram-каналі.

У міськраді уточнили, що сьогодні вже 2187 маріупольців загинули від атак з боку Росії.

«Саме з неба йде найбільша загроза 400 тисячам маріупольців, які зараз заблоковані у місті. Тому закриття з боку НАТО неба над Україною чи надання необхідних систем ППО – це рішення, яке може врятувати сотні тисяч безневинних життів у всій Україні», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Маріуполь зараз є найгарячішою точкою на 17-й день війни Росії проти України.

У місті, яке залишилося без води, газу, електрики та тепла, гуманітарна катастрофа. Окупанти не пропускають гуманітарну допомогу від України та не дають організувати гуманітарні коридори.

Президент Володимир Зеленський заявив, що сподівається на розсудливість армії РФ щодо відкриття гуманітарного коридору в заблокований Маріуполь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: