Лавров підтвердив, що армія РФ свідомо розбомбила пологовий будинок у Маріуполі

Читать на русском
Бомбардування дитячої лікарні та пологового будинку в Маріуполі було свідомим та цілеспрямованим рішенням російських військ, заявив глава МЗС РФ.
news.un.org

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що бомбардування дитячої лікарні та пологового будинку в Маріуполі було свідомим та цілеспрямованим рішенням російських військ.

Про це він заявив на пресконференції за підсумками переговорів із главою українського МЗС Дмитром Кулебою 10 березня.

Авіаудар по лікарні в Маріуполі: загинуло троє людей, серед них дитинаВ результаті російського авіаудару по лікарні в Маріуполі загинули троє людей, зокрема маленька дівчинка. Ще 17 було поранено.

«Кілька днів тому на засіданні Ради безпеки ООН російською делегацією були представлені факти про те, що цей пологовий будинок давно захоплений батальйоном «Азов» та іншими радикалами, звідти вигнали всіх породіль, усіх медсестер та взагалі весь персонал», - сказав він.

Голова російського МЗС також зізнався, що бачив репортажі з Маріуполя, які показали зворотне - поранених породіль. Однак він вважає їх маніпуляцією, тому що у повідомленнях ЗМІ «не було уваги до іншої сторони».

Водночас, на гнів і засудження всього світу про цинічність бомбардування лікарні в РФ не планують звертати увагу.

«Не вперше ми бачимо патетичні зойки з приводу так званих звірств, які роблять російські збройні сили», - заявив Лавров.

Нагадаємо, 9 березня російські окупанти з літаків цілеспрямовано розбомбили дитячу лікарню та пологовий будинок у Маріуполі. Постраждали 17 людей. Також є три жертви, у тому числі дитина.

Сьогодні Лавров також заявив, що «Росія не нападала на Україну».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: