До Маріуполя знову не пустили гумдопомогу та колону для евакуації

Читать на русском
Автобуси та вантажівки з гуманітарним вантажем, які прямували до Маріуполя, залишилися у Бердянську. Доїхати не змогли через обстріл.
t.me/mariupolrada

Автобуси та вантажівки з гуманітарним вантажем, які прямували до Маріуполя, залишилися у Бердянську. Приїхати та забрати мешканців не вийшло через обстріл.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі єдиного телемарафону низки українських каналів 13 березня.

Зеленський розраховує на доставку гумдопомоги до МаріуполяПрезидент Володимир Зеленський сподівається на розсудливість ворога щодо відкриття гуманітарного коридору до заблокованого Маріуполя.

«Колонна залишилася в Бердянську і завтра вранці знову спробує прорватися до Маріуполя», - сказала вона.

За словами Верещук, сьогодні колона не змогла дістатися Маріуполя та провести евакуацію людей, оскільки росіяни знову атакували місто з повітря. За її словами, є чимало загиблих.

Вона також зазначила, що про евакуацію з Маріуполя звертаються посольства Греції та Туреччини, місії ОБСЄ, МКЧХ, закликаючи врятувати їхніх громадян та працівників.

Водночас, віцепрем'єр поінформувала, що в неділю спрацювали гуманітарні коридори на Луганщині та Київщині, звідки поїхали тисячі людей.

Верещук додала, що всього завдяки гуманітарним коридорам вдалося евакуювати понад 140 тисяч людей.

Нагадаємо, сьогодні Україна знову відкрила гуманітарні коридори одразу у кількох напрямках.

Водночас у Маріуполі повідомили, що за час війни вже загинуло понад 2 тисячі мирних жителів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: