Ситуація у Маріуполі: російські окупанти взяли під контроль гумконвой, що йде до міста

Читать на русском
Гуманітарний конвой, що вирушив до Маріуполя, на всьому шляху слідування, який контролюється російськими військами, на кожному блок-посту до населеного пункту Токмак розкрадався російськими окупантами.
Ілюстративне фотоVesti.ua

Російсько-окупаційні війська у Токмаку взяли під контроль гуманітарний конвой, що 12 березня вирушив із Запоріжжя до Маріуполя. Ввечері спостерігалося проходження головою колони населеного пункту Зеленівка в Приморському районі в напрямку Бердянська.

Про це повідомляє прес-центр Запорізької ОВА.

«У Токмаку російський патруль взяв конвой під супровід і станом на 18:00 було відмічено проходження головою колони населеного пункту Зеленівка в Приморському районі в напрямку Бердянська», - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними прес-центру, гуманітарний конвой, що вирушив до Маріуполя, на всьому шляху слідування, який контролюється російськими військами, на кожному блок-посту до населеного пункту Токмак розкрадався російськими окупантами, які насильно вилучали продукти харчування, одяг, предмети особистої гігієни.

Був не випадковим: у РФ виправдовують авіаудар по пологовому будинку в Маріуполі. МЗС проговорилисяІз повідомлень випливає, що авіація окупаційних військ РФ, начебто мала підстави здійснювати такий авіаналіт. У свою чергу, спікер МЗС РФ Марія Захарова підтвердила обстріл росіянами лікарні.

Пізніше пресслужба Кабінету міністрів повідомила, що адміністрація портів України втратила зв‘язок з Маріупольською філією, лише два українські порти працюють на експорт.

«Наразі лише два порти України: Ізмаїл та Рені - в змозі перевантажувати вантажі на експорт, але в невеликій кількості», — зазначили у Міністерстві інфраструктури.

АМПУ втратила зв’язок із Маріупольським портом, співробітники Адміністрації вже декілька днів не можуть зв’язатися з азовськими портовиками.

«Маріуполь перебуває в облозі вже 13 діб. У місті гуманітарна катастрофа – немає газу, тепла, світла, води, практично немає мобільного зв’язку. На даний момент відомо про численні руйнування у місті. Стан порту, як і доля портовиків, – невідомий», — повідомили в уряді.

Нагадаємо, що сьогодні, 12 березня, із Запоріжжя до Маріуполя відправились автобуси для евакуації мирних жителів, а також гуманітарний вантаж.

Україна в цей день відкрила понад 10 гуманітарних коридорів в гарячі точки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: