Російські окупанти цілеспрямовано знищують сільгосптехніку в Україні – розвідка

Читать на русском
Окупанти цілеспрямовано знищують сільгосптехніку в Україні. Це ставить під загрозу посівну кампанію та підриває продовольчу безпеку в Україні та світі.
agropolit.com

Російські окупанти завдають цілеспрямованих ударів по сільськогосподарській техніці України, чим підривають продовольчу безпеку всього світу.

Про це заявили у Головному управлінні розвідки Міноборони.

У розвідці вважають, що Росія розробляє два варіанти ядерної катастрофи в УкраїніРосія намагається залякати світ ядерними вибухами та звинуватити в цьому Україну. У розвідці розповідають, що РФ розглядає два сценарії, як це зробити.

Систематичні випадки таких дій зафіксовані у Броварському районі (Київська область), Мелітопольському районі (Запорізька область), Прилуцькому, Ніжинському, Новгород-Сіверському районах (Чернігівська область), а також у деяких районах Херсонської та Харківської областей.

Крім того, окупанти реквізують сільгосптехніку для проведення інженерних робіт, побудови укріплень та використання як тягачі для бронетехніки. До цих робіт примусово залучається місцеве населення в окупованих населених пунктах.

«Відбувається цілеспрямоване знищення ворогом сільськогосподарської техніки. Це поставить під загрозу проведення посівної кампанії у весняний період. Що може призвести до гуманітарної кризи в окремих регіонах нашої держави. Ставиться під загрозу продовольча безпека не лише України. Наша держава є одним із основних постачальників багатьох видів сільськогосподарських культур на ринки Європи та Китаю», – заявили у розвідці.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні розпочнуть посівну кампанію на всіх територіях, де це можливо за умов війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: