Прокуратура відкрила справи за фактами російських обстрілів у Києві

Читать на русском
Столична прокуратура відкрила два кримінальні провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни у Києві.

Київські прокуратури порушили два кримінальні провадження за фактом обстрілів окупаційних військ Російської Федерації житлових будинків у столиці.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури міста Києва розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)... За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури Києва розпочато розслідування (ч. 2 ст. 438 КК України)», – інформує відомство.

Як встановлено, 14 березня близько 5:00 збройні сили РФ здійснили ракетний обстріл житлового кварталу у Києві. Снаряд влучив у дев'ятиповерховий житловий будинок на Оболоні. Частково зруйновано декілька поверхів, відбулось загоряння квартир. За попередніми даними, одна людина загинула, ще десять постраждало.

Також попередньо встановлено, що близько 11:00 ЗС РФ здійснили ракетний обстріл житлового кварталу у Подільському районі столиці. Внаслідок обстрілу пошкоджено багатоповерхові будинки, в одному з них сталося загоряння квартир. За попередніми даними, одна людина загинула, шестеро постраждало - п'ятьох госпіталізовано. Справи розслідуватимуть Оболонське і Подільське управління поліції.

Нагадаємо, вночі з 24 на 25 лютого в Києві після падіння російського літального апарату спалахнув 9-ти поверховий житловий будинок на Позняках. За повідомленнями МВС, столиця, ймовірно, була обстріляна крилатими або балістичними ракетами.

Вранці 26 лютого у Києві на вулиці Лобановського ракета потрапила у житловий будинок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: