Кулеба розповів про результати переговорів із Лавровим

Читать на русском
Дмитро Кулеба сподівається, що Росія погодиться відкрити гуманітарний коридор із Маріуполя. Після припинення вогню прогресу немає.

У Туреччині завершилися переговори міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Вони тривали півтори години та особливих результатів не принесли.

Про підсумки на брифінгу розповів глава МЗС України.

Україна на переговорах мала два завдання: домовитися про гуманітарні коридори, зокрема, з Маріуполя; домовитися про щонайменше 24-годинне перемир'я для вирішення всіх потреб людей.

Зеленський знову закликав Путіна до переговорів: «Я нормальний мужик, сядь зі мною, поговори»Володимир Зеленський закликав Путіна прибрати свої війська з території України або сісти з ним за стіл переговорів.

«З першого питання я щиро сподіваюся, що міністр Лавров проведе комунікацію з тими в Росії, хто ухвалює ці рішення, і гуманітарний коридор таки запрацює. Я зберігаю надію, що РФ суть із людських міркувань, із людського співчуття… дозволить роботу гуманітарного коридору з Маріуполя», – сказав Кулеба.

«Ми не можемо зупинити війну, якщо країна, яка вчинила напад, не має бажання цього робити. Сьогодні я почув, що припинення вогню прив'язане до виконання вимог, які озвучив президент Путін. У зв'язку із цим хочу підтвердити ще раз: Україна не здалася, не здається і не здасться. Ми готові до дипломатії, шукаємо дипломатичних рішень. Але поки їх немає ми будемо самовіддано, жертвуючи собою, захищати нашу країну від російської агресії», – сказав міністр.

Кулеба висловив сподівання, що переговори в сьогоднішньому форматі продовжаться: він готовий до цього, якщо російська сторона буде готова до предметної розмови, а «не повторення широко поширених пропагандистських штампів про Україну».

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський висловив свою думку щодо вимог Кремля.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: