РФ концентрує сили для нової хвилі атак, перш за все на Київ, Харків, Чернігів та Миколаїв – Резніков

Читать на русском
Міністр оборони заявив, що не коментуватиме постачання зброї та боєприпасів Україні – нехай для Росії це буде сюрприз.

Через величезні втрати Росії інтенсивність бойових процесів тимчасово знизилася. Але окупанти намагаються сконцентрувати сили та засоби для нової хвилі атак, насамперед – на Київ, Харків, Чернігів та Миколаїв.

Про це йдеться у заяві міністра оборони Олексія Резнікова.

Він попередив, що російські війська скрізь отримають жорстку відсіч. «Ми використовуємо кожну хвилину для зміцнення нашої оборони. Усі зусилля цілодобово спрямовані на те, щоб забезпечити потреби наших захисників та захисниць. Не коментуватиму постачання зброї та боєприпасів – це делікатний момент. Нехай на ворога чекає сюрприз. Знайте, є значний прогрес. Окрім іншого, за останні 3 дні вже доставлено, їде до України або законтрактовано понад 50 тис. шоломів та бронежилетів», – повідомив міністр.

У Росії анонсували удари по українським підприємствам ОПКУ російському міноборони пригрозили новими атаками на Україну, цього разу анонсували удари по підприємствам ОПК.

Резніков також заявив, що Україна працює над отриманням допомоги у сфері ППО та ПРО від партнерів.

«Війна – це горе, яке принесла нам Росія. Принесла до будинків всього світу. Ми щодня втрачаємо наших людей. Пам'ятаємо кожного і помстимось за всіх. Наша найголовніша перевага над ворогом – у згуртованості українського суспільства. У Росії не розуміють, що таке самоорганізація і що таке справжня довіра між владою та громадянами. Вони десятиліттями знищували свободу та гідність людей, щоб отримати покірне населення. Їх більше, це правда. Вони переважають на морі та в повітрі. Поки що. Поки що. Адже один український воїн та один український громадянин на війні вартують десятків російських окупантів», – заявив глава Міноборони.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов попередив про те, що російські війська готують другу хвилю широкомасштабного наступу.

У Генштабі ЗСУ заявили, що через великі втрати у війні з Україною Росія почала проводити приховану мобілізацію в Краснодарському краї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: