Різке похолодання в Україні може ще більше загальмувати поступ російських військ – Times

Читать на русском
В Україні найближчими днями очікується похолодання. Морози можуть сповільнити просування російських військ.
Getty Images

Різке зниження температури до мінус 20 градусів в Україні найближчими днями завдасть шкоди усім сторонам, але найбільше вдарить по колоні російських окупантів, які застрягли під Києвом.

Про це пише британське видання The Times.

Так, на думку аналітиків, різке похолодання може ще більше загальмувати наступ Росії, оскільки війська будуть змушені або кинути свої машини, або сидіти в «40-тонних залізних морозильних камерах».

Росія готує другу хвилю широкомасштабного наступу – ДаніловВорожі війська готують другу хвилю широкомасштабного наступу, якої необхідно бути максимально готовими і згуртованими.

За прогнозами британців, арктичне повітря, що рухається через Росію та Україну, поєднуватиметься зі східним вітром, внаслідок чого найближчими днями у Києві та Харкові вночі температура впаде до мінус 10 градусів. А з огляду на крижаний вітер – і до мінус 20 градусів.

Це може ускладнити вторгнення для росіян, особливо для тих, хто застряг на північ від української столиці, пише видання.

Зазначимо, що український синоптик Наталія Діденко напередодні повідомила, що в Україну йде похолодання. За її прогнозом, найхолоднішими будуть ночі на 10, 11, 12 березня: температура опуститься до мінус 14 градусів.

Нагадаємо, раніше в Генштабі поінформували про ситуацію в регіонах на фронтах та оперативну обстановку станом на 9 березня.

Глава Міноборони Олексій Резніков днями повідомив, що через величезні втрати Росії інтенсивність бойових дій тимчасово знизилася. Але окупанти намагаються сконцентрувати сили та засоби для нової хвилі атак, насамперед – на Київ, Харків, Чернігів та Миколаїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: