Російські війська продовжують наступ, щоб блокувати Київ та інші великі міста – Генштаб

Читать на русском
Окупаційні війська продовжують наступ, щоб блокувати Київ, Маріуполь та інші великі міста.

Російські окупанти продовжують наступ з метою блокування Києва, Маріуполя та інших великих міст України.

Про це йдеться у зведенні Генштабу Збройних Сил.

Так, на Подільському напрямку окупанти силами 13 БТГр намагається продовжити наступ за кордоном Гореничі, Гостомель, Демидів у напрямку Києва, щоб блокувати столицю з північного та північно-західного напрямків.

У Житомирській області знаходиться до трьох БТГр зі складу 5 загальновійськової армії.

На Сіверському напрямку до 17 БТГр окупантів, незважаючи на втрати, вони продовжують наступальні дії з метою блокування Києва з північного сходу. Загарбників зупинено в районах населених пунктів Козелець, Бобровиця, Макіїв. На іншому напрямку, в районах населених пунктів Світильня, Перемога, Остролучье війська супротивника втратили наступальний потенціал.

До змістовних переговорів Росія має припинити обстріл українських міст – ЗеленськийЩоб провести з Росією змістовні переговори, вона спочатку має припинити бомбардування українських міст. Володимир Зеленський також заявив, що країни НАТО мають дати Україні гарантії безпеки, інакше війська РФ опиняться на їхніх кордонах.

Війська силами до двох БТГр роблять невдалі спроби утримувати в оточенні міста Суми, Лебедін та Охтирка.

На Слобожанському напрямку до 16 БТГр продовжують наступальну операцію у напрямку Краснограда та частиною сил до 4 БТГр на Ізюм. Окупанти зазнали втрат і були зупинені в районі населених пунктів Богодухів, Чугуїв, Шевченкового.

На Донецькому напрямку агресор зосередив зусилля на блокуванні Маріуполя.

На Таврійському напрямку противник продовжує наступальні дії у районах населених пунктів Скадовськ, Гола Пристань, Херсон, Снігурівка, Нова Каховка. Після перегрупування продовжує пересування у напрямку Херсона та Миколаєва. До двох БТГр діє у районах населених пунктів Василівка, Червоне поле, Новопетрівка.

У Чорноморській операційній зоні ворог здійснює розгортання корабельної групи та продовжує підготовку до проведення морської десантної операції.

«Не отримуючи успіхіву просуванні своїх сил противник підступно продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах критичної інфраструктури з метою залякування цивільного населення, яке мужньо пліч-о-пліч із Збройними Силами України чинить опір», – додали в Генштабі.

Нагадаємо, раніше в Генштабі заявили, що серед російських окупантів зафіксовано випадки дезертирства та добровільної здачі у полон.

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що російські окупанти готуються найближчим часом запустити масштабну інформаційно-психологічну операцію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: