Росія збирається перекинути у напрямку Києва бойовиків зі складу колишньої ПВК «Вагнер» – Генштаб

Читать на русском
Росія перекине у напрямку Києва близько тисячі бойовиків із приватної військової компанії Ліга. Це колишня ПВК Вагнер.

Щоб посилити угруповання військ на напрямку Києва, окупанти планують перекинути до тисячі бойовиків зі складу приватної військової компанії «Ліга» (колишня ПВК «Вагнер»).

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Українські військові знищили вже понад 12 тисяч окупантівВтрати російської армії в Україні перевищили 12 тисяч людей. Також знищено понад 300 танків та ще сотні одиниць іншої техніки.

Також, щоб компенсувати втрати Росія проводити приховану мобілізацію у вигляді навчальних зборів. З метою припинення відтоку особового складу військовим керівництвом ЗС РФ ухвалено рішення про заборону розриву контрактів проходження військової служби.

«Порушуючи вимоги Міжнародного гуманітарного права, окупанти продовжують утримувати цивільне населення як заручників, пошкоджують цивільні будинки, грабують місцевих жителів, здійснюють диверсії на об'єктах цивільної інфраструктури, розміщують озброєння та військову техніку в густонаселених кварталах населених пунктів, викрадають автомобільну техніку. у цивільному одязі. На цей час противник значно знизив темпи просування, його особовий склад був деморалізований», – розповіли в Генштабі.

Наразі українські військові продовжують оборону Маріуполя, Чернігова, а також продовжують відбивати наступ та стримувати супротивника біля Києва.

Нагадаємо, раніше в Генштабі повідомили, що російські окупанти планують активізувати авіацію з метою завдання ракетно-бомбових ударів по великих містах України та промисловій інфраструктурі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: