Армія РФ зазнає втрат і змушена закріплюватися на невигідних рубежах – Генштаб

Читать на русском
Головними напрямками зосередження зусиль російських окупантів залишаються Київ та Маріуполь, повідомляють у Генштабі.

Російська армія зазнала втрат у Поліському, Сіверському, Южнобузькому операційних районах і тепер змушена закріплюватися на невигідних для себе рубежах.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

За даними Генштабу, головними напрямками зосередження зусиль окупантів залишаються Київ та Маріуполь, а також просування у напрямках Кривого Рогу, Кременчука, Нікополя і Запоріжжя.

По містах, що знаходяться у глибині території України – Дніпру, Луцьку та Івано-Франківську – Росія завдала ракетно-бомбових ударів.

Росія має намір задіяти у війні проти України «добровольців із Близького Сходу»Путін заявив, що варто дозволити добровольцям приїхати на війну до України. У російському Міноборони заявили, що вже є понад 16 тисяч охочих із країн Близького Сходу.

«Продовжується формування резервів противника та перекидання їх у райони ведення бойових дій на території України. Зазначається нарощування системи протиповітряної оборони угруповання військ окупантів на Донецькому та Таврійському напрямах. На Волині зберігається загроза диверсій на об'єктах військової та цивільної інфраструктури. На Поліському напрямку окупанти не роблять активних наступальних дій. Здійснюють заходи щодо відновлення боєздатності підрозділів», – розповіли у Генштабі.

Крім того, завдяки діям ЗСУ окупантам було завдано значних втрат, що змусило їх відступити з раніше захоплених населених пунктів Київської області.

На Сіверському напрямку активні наступальні дії з боку супротивника не провадяться.

На Слобожанському напрямку противник утримує в оточенні Суми та частково блокує Харків із півночі. Проводить перегрупування військ.

На Донецькому та Таврійському напрямах окупанти не залишають спроб захоплення міст Маріуполь та Сєверодонецьк, поки що безуспішно. Плани щодо встановлення контролю над Миколаєвом, просування у напрямках у Запоріжжі та Кривий Ріг не реалізовані.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони Британії вважають, що російська армія найближчими днями може готуватися до нової атаки на Київ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: