Російські військові вторглися на об'єкти ГТС України

Читать на русском
Окупанти РФ вторглися на об'єкти газотранспортної системи України, постала загроза транспортуванню газу в Україні та Європі.
Фото: Укртрансгаз

Російські військові вторглися на об'єкти газотранспортної системи України, через що виникла загроза транспортуванню газу в Україні та Європі.

Про це заявляє Оператор ГТС у четвер, 10 березня.

Ситуація у Чорнобилі є загрозою для всієї Європи, і для самої РФ – ПодолякСитуація із припиненням енергопостачання ЧАЕС – загроза для всієї Європи та для самої Росії. Але РФ веде війну у дусі середньовіччя, тому її дії не дивують.

Повідомляється, що угруповання російських військових намагаються потрапити на компресорні станції у Новопскові (Луганська область) та Куп'янську (Харківська область), а також втрутитися у роботу ГТС.

«Втручання у технологічні процеси роботи ГТС створює значні ризики для безпеки безперервного транспортування газу споживачам в Україні та Європі, і може призвести до технологічної катастрофи у регіоні. ВДТСУ вимагає, щоб військові та озброєні угруповання негайно залишили території компресорних станцій та припинили спроби впливати на роботу ГТС», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що про надзвичайну ситуацію та загрозу повідомили правоохоронні органи, уповноважені органи державної влади, а також російський «Газпром».

Зазначимо, через бойові дії оператор ГТС України зупинив роботу 16 газорозподільних станцій у Харківській, Миколаївській, Запорізькій, Київській, Донецькій та Луганській областях.

У Харкові через обстріл без газу зараз третина міста.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: